Home Vijesti 6. Mares UWPM Cup 2022 | 27. – 29. svibnja 2022 – Otok Rab

6. Mares UWPM Cup 2022 | 27. – 29. svibnja 2022 – Otok Rab

0
6. Mares UWPM Cup 2022 | 27. – 29. svibnja 2022 – Otok Rab

Foto: RabDanas

 

Već u prvih mjesec dana prijava se vidjelo da dolazi svjetska elita u podvodnoj fotografiji i da će natjecanje ove godine okupiti rekordan broj natjecatelja.

Rab danas oglas

 

Ovakva natjecanja su idealna prilika kao generalna proba za mnoge svjetske reprezentacije tako da će na 6.MARES UWPM Cupu sudjelovati i reprezentativci Italije, Portugala, Danske, Mađarske, Švicarske, Turske, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Srbije, Barbadosa, BiH te Hrvatske.

 

Za hrvatske natjecatelje je ovo natjecanje idealna prilika da vide neke novitete u svijetu podvodne fotografije i da svojim nastupom pokažu zašto smo zadnjih par godina u samome svjetskom vrhu.

 

Grad Rab je sad već treću godinu partner projekta UWPM Cupa, a rapski akvatorij natjecanja daje velike mogućnosti za dobru organizaciju i pregršt morskog života što je bitno za samo natjecanje.

 

Svi natjecatelji su smješteni u Hotelu International Rab, a bogati nagradni fond su osigurali generalni sponzor Mares te ostali partneri Garmin, Watch centar, Reef, Yellowstore, ILIKE Liveaboards, Fotografit, Marelux, Sixt i DC Kron.

 

Predsjednik žirija i sudci ovog natjecanja su: Kerim Sabuncuoglu (Predsjednik Žirija, Turska), Michele Davino (Žiri, Italija), Grega Verč (Žiri, Slovenija), Danijel Frka (Žiri, Hrvatska), te direktor ovog natjecanja Damir Zurub koji je ujedno i dvostruki svjetski prvak i vice prvak svijeta u podvodnoj fotografiji.

 

”Predsjednik CMAS vizualne komisije za podvodnu fotografiju g.Kerim Sabuncuoglu koji je došao kao predstavnik krovne ronilačke organizacije CMAS je ugodno iznenađen ne samo organizacijom ovog natjecanja već i samom ljepotom otoka Raba, te je izrazio želju da Hrvatska istakne kandidaturu za naredno svjetsko ili europsko prvenstvo u podvodnoj fotografiji. Otok Rab ima sve ono što je potrebno za organizaciju, a ljepota podmorja rapskog akvatorija daje samo još jednu veličinu čitavog natjecanja”.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime