Home Vijesti Gospođa Mara Richter 40 godina vjerna Rabu i obitelji Pahljina

Gospođa Mara Richter 40 godina vjerna Rabu i obitelji Pahljina

0
Gospođa Mara Richter 40 godina vjerna Rabu i obitelji Pahljina

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Bio je to povod direktorici Ureda Turističke zajednice grada Raba Ivani Matušan i voditelju marketinga Luki Perčiniću da u svojem uredu organiziraju prijem na kojem su zajednički gospođi Richter uručili prigodne darove i Plaketu zahvale za njenu dugogodišnju vjernost Rabu.

Rab danas oglas

 

Već samo ime gošće (Mara) da naslutiti da je naše gore list. Rodom je iz Duge Rese, a udala se u Njemačkoj pa otuda prezime Richter. U Berlinu ima stan i parkirani auto ili, kako je ona to na prijemu u skraćenoj verziji rekla: „U Berlinu imam svoj kofer“.

– „Naravno, najsretnija sam kada dođem na Rab gdje se osjećam najslobodnije, gdje se opušteno kupam u nekoj od predivnih rapskih uvala – najčešće u „Gožinki“ koju sam upoznala pod njemačkim nazivom „Schinkenbucht“. Na Rab sam stigla s nekoliko prijatelja 1981. godine i to na motoru. Vozili smo se Jadranskom magistralom do Senja, od kojeg smo dalje trajektom prešli do Lopara na Rabu. Stigavši u grad Rab u potrazi za smještajem, iz Ureda tadašnjeg Turist biroa uputili su nas do obitelji Pahljina“, kazala je gospođa Richter.

– „I onda me je majka”, prisjeća se Nedjeljko Pahljina koji je tada imao nekih 11 godina, “poslala do Turist biroa kako bih goste, među kojima je bila i gospođa Mara, doveo do naše kuće.“

 

Ugodno iznenađena prijemom i uručenom Plaketom gospođa Mara Richter se zahvalila na svemu, naglasivši da se tada prije 40 godina na prvi pogled zaljubila u otok Rab, ali i u obitellj Pahljina i da će kod njih na Rab nastaviti dolaziti sve do kada se bude mogla kretati.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime