Home Vijesti HTZ-ova akcija dobrodošlice danas se provodila u trajektnoj luci Stinica

HTZ-ova akcija dobrodošlice danas se provodila u trajektnoj luci Stinica

0
HTZ-ova akcija dobrodošlice danas se provodila u trajektnoj luci Stinica

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Mi smo naravno bili u Stinici u kojoj su akciju od jutarnjih sati provodili studenti angažirani od strane HTZ-a uz koordinaciju Luke Perčinića iz ureda Turističke zajednice grada Raba, a od 10 sati pridružili su im se i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije, Viktor Samaržija, direktor TZ grada Senja te Marin Mušćo, direktor TZ općine Lopar.

Rab danas oglas

Kako smo doznali od Luke Perčinića, negdje do 15 sati, turistima je podijeljeno 5.000 od ukupno 10.000 boca vode, a akcija se nastavila provoditi do kasnih poslijepodnevnih sati.

 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić dijeli vodu turistima koji dolaze na Rab

 

U svojem obraćanju za medije Kristjan Staničić je kazao da su rezultati dosadašnjeg tijeka turističke sezone, imajući u vidu oko 96% ostvarenih noćenja u odnosu na 2019. godinu, doista izvanredni:

– „Naime, danas u Hrvatskoj odmara više od milijun i sto tisuća turista, od kojih se značajan dio uputio upravo prema našim otocima koji spadaju među njihova omiljena odredišta. Da je tomu tako dokazuje i situacija ovdje na trajektnom pristaništu u luci Stinica iz koje i danas prema Rabu kreće velik broj vozila i putnika.“

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić i ovom je prilikom još jednom izrazio sućut obiteljima stradalih Poljaka u teškoj prometnoj nesreći koja se u jutarnjim satima dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba kada je s kolnika sletio autobus poljskih registracija.

 

Svoje zadovoljstvo dosadašnjim tijekom sezone, kako u Loparu tako i na čitavom otoku Rabu, nije krio ni direktor TZ općine Lopar Marin Mušćo koji je kazao da se trenutno na Rabu odmara oko 30 tisuća turista izrazivši nadu da će i kolovoz i rujan nastaviti održavati taj trend dobrih turističkih ostvarenja.

– „Rab ima dosta tradicionalnih emitivnih tržišta, među kojima prednjače Njemačka i Austrija, no posljednjih godina nam se u sve većem broju javljaju i Mađari, Česi, Slovaci, Poljaci, Slovenci, nešto manje Talijani, ali eto na Rab stižu turisti iz svih krajeva Europe i to nas posebno veseli“, poručio je Mušćo.

 

Sudionici današnje akcije dobrodošlice u luci Stinica

 

Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije je kazao da turistička ostvarenja na području Ličko-senjske županije također prate dobre trendove koji su na razini 95% ostvarenih noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

– „Županija ličko-senjska osim otoka i dijela obale koji radi jako dobro“, kazao je Radošević, “ima i svoj značajan dio kontinentalne turističke ponude i smještajnih kapaciteta koji također bilježe izvrsnu popunjenost.“

 

Iako direktorica TZ grada Raba Ivana Matušan danas nije bila u mogućnosti biti u Stinici obratila nam se izjavom u kojoj je istaknula da je projekt Hrvatske turističke zajednice “Dobrodošlica” koji traje već dulji niz godina, uvijek je lijepo i s iznenađenjem dočekan od strane svih gostiju koji su odlučili svoj odmor provesti u Hrvatskoj.

– „Drago nam je da se ove godine dio projekta provodi i u trajektnom pristaništu Stinica, glavnom kanalu ili glavnim vratima dolaska gostiju na naš otok. Naravno da smo se rado odazvali pozivu HTZ-a i uključili u projekt. Između ostalog naš kolega iz ureda TZG Raba, Luka Perčinić je sudjelovao direktno pri samoj podjeli vode, te kao koordinator za sve studente angažirane od strane HTZ-a za ovu akciju. U ovim vremenima kada je vrijeme čekanja na trajekt, pa čak i u ovim vikendima s najvećim brojem putnika, svedeno na minimum, kako radi funkcionalnosti trajektnog pristaništa Stinica, tako zasigurno i radi vrhunske usluge našeg domaćeg brodara Rapske plovidbe, ovakav projekt i akcija su jedan mali znak pažnje i prije svega znak zahvale svima koji su svoj odmor odlučili provesti u Hrvatskoj i naravno na našem Rabu“, poručila je Matušan.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime