Home Vijesti Posdada “Rapske plovidbe” spasila početak “Najljepšeg otočnog adventa”!

Posdada “Rapske plovidbe” spasila početak “Najljepšeg otočnog adventa”!

0
Posdada “Rapske plovidbe” spasila početak “Najljepšeg otočnog adventa”!

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

I baš kao što je u svojem kraćem obraćanju prisutnima na trgu rekao gradonačelnik Nikola Grgurić, kapetan Vladimir Dumić i posada trajekta “Rapske plovidbe”, po ne znamo koji puta, imali su hrabrosti donijeti odluku i pravovremeno probiti podvelebitsku buru,omogućivši tako planirani početak adventa u Rabu.

Rab danas oglas

– Sretan sam i zadovoljan, grad je predivan, sve je napravljeno onako kako smo zamislili, a eto niti ovo vrijeme nije nas omelo da započnemo najljepšu adventsku priču na otoku. I kao što doliči “Najljepšem otočnom adventu”, s nama su večeras oni najbolji, članovi klape Cambi i to zahvaljujući našoj čvrstoj vezi i rapskom mostu s kopnom sazdanom od ljudstva i trajekata “Rapske plovidbe”.

Grgurić je zahvalio svima koji su sudjelovali u kreiranju raznovrsnog paketa doživljaja pred sam kraj kalendarske godine, i izmamio od prisutnih veliki aplauz za sve njih, baš kao i za posadu “Rapske plovidbe” predvođenu kapetanom Dumićem.

 

Programom je s adventske pozornice moderirala glasnogovornica Grada Raba Irena Ivić, koja je skupa s akterima pretprograma, izvrsnim mladim saksofonistima, polaznicima Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka – područni odjel Rab, Mari Španjol i Maroju Pičuljanu, koje je za klavirom pratila prof. Julija Dumić, započela odbrojavanje do dugo iščekivanog paljenja lampica na gradskom božićnom drvcu. Upaljene lampice uz rasprskavajuće svijetleće fontane, označile su početak još jednog „Najljepšeg otočnog adventa“, onog u gradu Rabi, a koncert koji je uslijedio bio je samo šlag na tortu na kraju jednog tipičnog burnog dana na otoku.

 

Iz bogatog programa rapskog adventa, Ivić je izdvojila čari klizališta, blagdansku ugostiteljsku ponudu i božićni sajam, čarobno ukrašeni grad od PC Mali Palit do parka Dorke, predstave za djecu, gastro show, novogodišnju pivsku utrku, kao i hokejašku utakmicu domaćih snaga, žive jaslice, kulturno umjetničke programe, božićno-novogodišnji vlakić, te po prvi puta božićnu konjičku priredbu. Iz glazbenog programa Ivić je posebno najavila koncert novogodišnjeg dočeka uz Maju Šuput.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime