Home Vijesti Koncert izvrsnih rapskih Mooflona – uživanje u muziciranju podijeljeno s nažalost malobrojnom publikom

Koncert izvrsnih rapskih Mooflona – uživanje u muziciranju podijeljeno s nažalost malobrojnom publikom

0
Koncert izvrsnih rapskih Mooflona – uživanje u muziciranju podijeljeno s nažalost malobrojnom publikom

Foto: Foto: Ivo Šubić (POU Rab)


Doduše ovogodišnji raspored adventskih kućica s ugostiteljskom ponudom grupiranih na suprotnom kraju Trga Municipium Arba u odnosu na pozornicu, nužno stvara prazninu između benda i publike koja se okupila oko kućica, i tu prazninu teško bi “napunili” i puno poznatiji bendovi sličnog glazbenog izričaja.

 

Rab danas oglas

Koncert sjajnih rapskih Mooflona zapravo je rezultat glazbenog i sviračkog druženja četiri rapska glazbenika koji su u različitim kombinacijama svojedobno svirali i u drugim rapskim bendovima. Oni naprosto sviraju zato što uživaju u glazbi, muziciranju i druženju i to se čuje i osjeti na njihovim rijetkim, ali vrhunskim koncertnim nastupima.

 

A na play listi Mooflona sinoć su se našle rock uspješnice koje oni osobno vole i rado sviraju, nimalo kalkulantski pred publiku su donijeli i mnoge pjesme koje nisu česte na repertoarima cover bendova.

Ti rijetki koncerti dođu kao nekakav šlag na torti, kažu nam iz benda, jer tada ovi zaljubljenici u glazbu mogu predstaviti rezultate vježbanja na probama pri čemu i publika postaje dio benda. Publika svojim reakcijama utječe na glazbenike na pozornici i baš zato je teško svirati kad je ta publika na drugom kraju trga.

 

A na play listi Mooflona sinoć su se našle rock uspješnice koje oni osobno vole i rado sviraju, nimalo kalkulantski pred publiku su donijeli i mnoge pjesme koje nisu česte na repertoarima cover bendova. Za sinoćnji koncert složili su listu pjesama koje su ljudi (čak i oni koji ne slušaju ovakvu glazbu) mogli čuti na radiju i to je još jedan od razloga zbog kojeg je šteta što nije došlo više ljudi, jer sigurni smo da bi uživali. Mogli su se čuti hitovi poput “Do I Wanna Know” od Arctic Monkeys, J. J. Caleov “Cocain” poznatiji u Claptonovo izvedbi, pa “Dont Look Back In Anger” od Oasisa, Bowieva “Rebel Rebel”, “Love me two times” grupe Doors, Haustorov “Šal od svile” i još mnogo toga.

 

Reakcije publike nakon koncerta bile su i više nego dobre, a među onima koji su došli na koncert lijepo je bilo vidjeti i gospođu Miru Belamarić, koja je ovom prigodom prvi puta uživo slušala i bend i nastup svojega sina Borisa Belamarića premda on na koncertnim pozornicama nastupa već 28 godina. I bila je gospođa Belamarić oduševljena nastupom, kazao nam je Boris, a posebno ju je oduševilo Bafovo pjevanje, do te mjere da je kazala: “Pa on pjeva kao i pjevači s televizije!” A mi ćemo dodati da Bafo pjeva bolje od mnogih pjevača “s televizije” jer je izuzetan izvođač i talentiran pjevač iznimnih glasovnih mogućnosti, a njegova interpretacija pjesama koje bend svira je nerijetko i bolja od originala!

 

Tko je propustio koncert Mooflona na trgu pozvan je na njihov nastup 30. prosinca u Old Townu, gdje se svatko može uvjeriti u kvalitetu njihove svirke i svedočiti rock’n’roll zabavi i, rekao bi Bafo, glazbenom gulašu kakvog znaju prirediti samo Moofloni!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime