Home Vijesti Predstavnici SŠ Markantuna de Dominisa Rab u uzvratnom posjetu Drugoj gimnaziji Varaždin

Predstavnici SŠ Markantuna de Dominisa Rab u uzvratnom posjetu Drugoj gimnaziji Varaždin

0
Predstavnici SŠ Markantuna de Dominisa Rab u uzvratnom posjetu Drugoj gimnaziji Varaždin

Foto: Foto: OŠ Ivana Rabljanina Rab

 

U projektu su sudjelovali učenici 1.,2. i 3. razreda gimnazije te profesorice Aleksandra Brmbota, Margarita Čutul, Lana Jurković, Dubravka Kolarević-Komarić, Anita Pahljina i ravnatelj Damir Paparić.

Rab danas oglas

 

Tijekom trodnevnog programa imali smo priliku upoznati barokni grad Varaždin kroz povijest i istražiti njegovu kulturu i tradiciju. Po dolasku u Varaždin učenici su se nakon smještanja u obitelji svojih domaćina uputili na klizanje, a profesori na božićni koncert srednje glazbene škole u varaždinskom HNK.

 

Drugog su dana učenici pohađali nastavu sa svojim domaćinima, a za nastavnike je organiziran posjet Gradskoj vijećnici uz stručno vodstvo. Ravnatelj Damir Paparić pridružio se ravnateljici Zdravki Grđan na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 60. obljetnice Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, a nastavnici su pratili kreativni proces nastajanja znanstvenih straničnika u grupnom radu rapskih i varaždinskih učenika. Učenicima je prezentiran povijesni i kulturni razvoj grada, a nakon toga je uslijedio kviz.

 

U subotu je na rasporedu bio Špancir po Varaždinu s interesantnim zadacima za učenike, a nakon toga posjet Gradskom muzeju Varaždin.

 

Inspirativan je bio govor ravnateljice Druge gimnazije u kojem je ustvrdila da smo u posljednje vrijeme jako dobro upoznati s obrazovnim sustavom drugih europskih zemalja, ali da nedostaju projekti u kojima se povezuju hrvatske regije.

 

Nakon evaluacije rada zaključeno je da su ishodi projekta u potpunosti ostvareni, a svi prisutni učenici iskazali su izuzetno zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu.

 

U bajkovitoj atmosferi snježnih pahulja Rabljani su se oprostili od svojih domaćina puni ideja za nove susrete.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime