Home Vijesti Streljački klub Felix Arba pokrenuo pilot projekt natjecanja u disciplini moderne poluautomatske puške

Streljački klub Felix Arba pokrenuo pilot projekt natjecanja u disciplini moderne poluautomatske puške

0
Streljački klub Felix Arba pokrenuo pilot projekt natjecanja u disciplini moderne poluautomatske puške

Foto: Foto: SK Felix Arba

 

Zahvaljujući pozitivnom zakondavstvu RH, u okviru zakona iz 2018. godine, moderne sportske poluatomatske puške (MSR – modern sporting rifle) našle su se i na našem tržištu te su pobudile interes sportske streljačke zajednice.U zapadnim zemljama ove su puške već odavno prisutne na sportskim terenima i to u različtim disciplinama streljaštva.

Rab danas oglas

 

Na domaćem terenu, Hrvatski streljački savez ima domaći program natjecanje u PA puškama PAP 7.62, te iz vojničke puške 7.9 mm, m48. Međutim, obje puške se više ne proizvode pa se tu bilježi pad broja natjecatelja. S tim u vezi nedavno je krovni savez HSS izašao s inicijativom prijedloga i javne rasprave za izradu novog domaćeg programa natjecanja, koji bi eventualno uvrstio u program nove tipove pušaka.

 

Kako doznajemo od predsjednika SK Felix Arba, Vladimira Tomulića, u Klubu je pokrenuta inicijativa za pokretanjem pilot projekta i organizacijom jednog probnog natjecanja u disciplini moderne poluautomatske puške, s ciljem da se vidi kakav je odaziv strijelaca za nečim novim, te da se stekne uvid u prisutnost i tipove opreme na terenu.

 

U takvom okruženju rapski je klub kroz suradnju sa civilnim strelištem Ritoša Target u Vižinadi organizirao natjecanje pod nazivom Zimski MSR turnir “Felix Arba”, u skladu s tehničkim uvjetima gađanja koje pruža ovo stometarsko strelište.

 

Rabljanima treće mjesto pojedinačno i u klupskoj ekipnoj konkurenciji

Na turnirskom natjecanju otvorenog tipa za sve klubove, 28. siječnja 2023. u Vižinadi je nastupilo ukupno 36 strijelaca iz 10 klubova, raspoređenih u 8 ekipa, iz 8 gradova.

– “Brojnost strijelaca i ukupni odaziv ugodno nas je iznenadio. Podrška strelišta Ritoša Target, kao i uvijek bila je na zavidnom nivou, te im se ovom prilikom zahvaljujemo. Najviše nas je razveselilo zapravo naš klupski rezultat – osvojeno treće mjesto pojedinačno i treće mjesto u klupskoj ekipnoj konkurenciji!

Iskustva s ovog natjecanja, koristit ćemo za neke buduće projekte, a iskrena želja članova Kluba je nastavak konkurencije u diciplinama puške, te se nadamo ovakvom ili sličnom natjecanju u narednim sezonama u našoj organizaciji.

Naravno, i ovom prilikom naglašavamo potrebu za čim skorijim otvaranjem streljane na Rabu, ili barem otvaranjem mjesta za vježbe gađanja, kako bismo mogli ovaj sport još više približiti građanima Raba. Uvjeti za rad su nam još uvijek vrlo teški jer se snalazimo odlascima na treninge na strelišta u regiji, pa su nam i putni troškovi znatni. U međuvremenu, ostajemo otvoreni na primanje novi članova, te zainteresirane pozivamo da nam se slobodno jave”, poručio je predsjednik SK Felix Arba Vladimir Tomulić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime