Home Vijesti U velikoj vijećnici Grada Raba održan zbor građana MO Palit

U velikoj vijećnici Grada Raba održan zbor građana MO Palit

0
U velikoj vijećnici Grada Raba održan zbor građana MO Palit

Foto: Foto: Damir Ćopić (Radio Rab)

 

Okupljeni građani većinom su isticali nedostatak nogostupa uz pojedine dionice prometnica, nedostatak stupova javne rasvjete te problem nepropisnog odlaganja raznovrsnog otpada od strane pojedinaca, kao i problem neodgovornih vozača koji ugrožavaju ostale sudionike bilo prebrzom vožnjom ili nepropisnim parkiranjem. Kod nogostupa je problem što pojedinci nisu voljni prodati dio potrebnog zemljišta te se zaključilo kako će se zajednički ponovno pokušati doći do rješenja tog problema.

Rab danas oglas

 

Izražena je potreba za sanacijom pojedinih odvodnih kanala zbog dotrajalosti ili zbog neprotočnosti izazvane poprečno postavljenom kanalizacijskom cijevi kao kod boćališta. Neki sudionici izrazili su i sumju da pojedini sumještani prazne septičke jame u potoke ili da zbog dotrajalosti ponegdje propušta kanalizacija, što se direktor komunalnog društva Vrelo obvezao ispitati.

 

Upozoreno je na loše stanje šetnice uz more, na što su iz stručnih službi odgovorili kako je u planu sanacija dionice od Idile prema Gradu, započelo bi se dionicom od Gušćića ispod Barišića. Predloženo je i postavljanje rampi kako bi se spriječilo prometovanje motornih vozila šetnicom, a također je upozoreno kako dosta neodgovornih vlasnika ne čisti izmete za svojim psima, poglavito oko Škvera, ispod Barišića i na samom brijegu.

 

Ljeti je problem što se s usidrenih plovila u Eufemiji iskrcava otpad uz kante na šetnici i stvara nered, premda djelatnici Dundova i po tri puta prazne koševe.

 

Na upit o sudbini “Talasoterapije” gradonačelnik Grgurić odgovorio je kako su predstavnici vlasnika, a to je KBC Zagreb, najavili prodaju, ali od najavljenog natječaja nije bilo ništa, a interesenata ima, naglasivši kako je uvjet barem 40% budućeg kapaciteta namijeniti zdravstvenoj ponudi. Predloženo je da se što više pokuša napraviti dobrovoljnim akcijama uz donaciju potrebnog materijala od strane Grada.

 

Postojeće stanje vezova za plovila je loše, ne odgovara standardu današnjh plovila. Najavljena je prijava projekta obnove parka Komrčar na odgovarajuće natječaje, zajedno sa gradovima partnerima iz Hrvatske i Italije.

 

Na kraju se gradonačelnik Grgurić zahvalio svim mještanima kao i članovima MO, prošlim i sadašnjim, na aktivnosti i doprinosu uređenju našeg grada.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime