Home Vijesti Rapski samostreličari apsolutni hit turističkog sajma Ferienmesse u Beču

Rapski samostreličari apsolutni hit turističkog sajma Ferienmesse u Beču

0
Rapski samostreličari apsolutni hit turističkog sajma Ferienmesse u Beču

Foto: Foto: TZ PGŽ

 

U Beču se nalazi i delegacija otoka Raba koju predvode gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić i načelnik Općine LoparZdenko Jakuc. Sajam u Beču organiziralo je predstavništvo HTZ-a u Beču na čelu s direktorom Branimirom Tončinićem, a Hrvatsku kao zemlju partnera sajma predstavljaju ministrica Nikolina Brnjac i generalni direktor HTZ-a Kristjan Staničić

Rab danas oglas

 

Prezentacija i degustacija delicija otoka Raba

Partnerstvo na bečkom sajmu omogućilo je da se turistička ponuda Hrvatske predstavi na velikom prostoru od preko 200m2 na kojem zajednički nastupa 21 hrvatski suizlagač, među kojima je i Turistička zajednica PGŽ. Tijekom 4 dana trajanja sajma Hrvatska će se kao zemlja partner predstaviti s bogatim programom događanja koji uključuje brojne nastupe, prezentacije i degustacije. Tu svakako treba spomenuti kako je Primorsko-goransku županiju predstavila i Udruga rapskih samostreličara koja će izvoditi svoj jedinstveni nastup u pratnji bubnjara, plesača, samostreličara, zastavničara i plemstva. Uz samostreličare, održat će se i prezentacija i degustacija delicija otoka Raba: degustacija Rabske torte i mustaćona, degustacija koktela „Miris, zlato i tamjan“ u izvedbi najboljeg barmena Hrvatske, Luke Faflje, sa svojim mentorom Denisom Španjolom.

 

– “Istraživanje ‘Ruefa Reisekompass 2023’ koje je objavljeno početkom ove godine potvrdilo nam je da je Hrvatska i dalje u vrhu najtraženijih inozemnih destinacija za goste iz Austrije. Naša županija je na austrijskom tržištu zbog blizine, pogodne klime i izvrsne gastro ponude vrlo tražena, druga smo hrvatska regija prema ostvarenom broju noćenja gostiju iz Austrije na razini Hrvatske – lani su Austrijanci na području Primorsko-goranske županije ostvarili gotovo 2 milijuna noćenja što je jednak broj noćenja kao rekordne 2019. godine te 34% više nego 2021. godine. Zato na ovogodišnjem sajmu Ferienmesse predstavljamo cjelokupnu turističku ponudu regije s naglaskom na novitete budući austrijski gosti vrlo dobro poznaju naš kraj, a veliki broj posjetitelja našeg štanda potvrdili su nam kako za ovu godinu već imaju isplaniran odmor na Kvarneru i da nas redovito po više puta godišnje posjećuju“, poručuje dr.sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice PGŽ.

 

– “Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg turističkog sajma u Beču, a posebno veliki doprinos u ovoj bečkoj turističkoj promociji dali su Primorsko-goranska županija i naš Rab s Rapskim samostreličarima. Ovaj sajam je važan za Hrvatsku, a pogotovo za Kvarner budući da su turisti iz Austrije naši stalni gosti, oni su konstanta i dobro nas poznaju, ali ne smijemo „zaspati“ jer je ponuda velika i bogata na cijelom Mediteranu i važno je razvijati motive dolaska turista, važno je uvijek iznova podsjetiti turiste što sve nudimo kroz naše turističke destinacije na otocima i u priobalju te u goranskom dijelu županije. Uz prirodne ljepote, to su kulturna, gastronomska, enološka ponuda, ali i sportski sadržaji. Uz sve je to važno istaknuti naš zdravstveni i kongresni turizam što, uz kvalitetan smještaj, Kvarner drži u vrhu popularnih cjelogodišnjih destinacija“, izjavio je župan PGŽ Zlatko Komadina.

 

Na štandu Turističke zajednice PGŽ Kvarner Magazin je definitivno bio među najtraženijim promotivnim materijalom, a puno posjetitelja imalo je pitanja vezano uz ponudu aktivnog odmora te uz uvođenje eura. Na ovogodišnjem sajmu u Beču predstavlja se oko 500-tinjak izlagača, a organizatori očekuju oko 160 tisuća posjetitelja. Prema riječima turističkih stručnjaka i djelatnika na predavanjima održanima tijekom prvog dana sajma i u Austriji vlada trend ranog bukiranja odmora, jednako kao što se to potvrdilo i na nedavno održanom sajmu ITB u Berlinu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime