Home Vijesti Klapa Krijanca i dječja školska klapa Četiri kampanela putuju u Omiš

Klapa Krijanca i dječja školska klapa Četiri kampanela putuju u Omiš

0
Klapa Krijanca i dječja školska klapa Četiri kampanela putuju u Omiš

Foto: RabDanas

 

Naime, novi umjetnički voditelj Festivala, maestro Mojimir Čačija i ravnatelj Festivala Mijo Stanić vratili su staru praksu, prekinutu posljednje tri godine zbog pandemije koronavirusa, održavanja audicija u izravnim susretima s klapskim pjevačima i njihovim voditeljima diljem Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Rab danas oglas

 

Krijanca među 14 izabranih

Tako je u subotu 22. travnja i rapska klapa Krijanca nastupila na audiciji u Senju, te je i ove godine ušla u krug od 14 muških klapa koje će nastupiti na natjecateljskom djelu programa ovog najvažnijeg klapskog festivala u nas.

 

Sada, kažu nam prošlogodišnji finalisti Omiša, slijedi najvažniji dio priprema za festival, završno pripremanje odabranih pjesama i odlazak na nekoliko smotri prije izlučnih večer.

– U srpnju nas očekuje prvo izlučna večer, a potom ako budemo dovoljno dobri kao i lani, i finalna večer.

 

 

I dječja školska klapa Četiri kampanela ide u Omiš

No razloga za rapsko klapsko veselje ima još, jer je odlazak u Omiš, osim klape Krijanca, izborila još jedna klapa. Riječ je o dječjoj školskoj klapi Četiri kampanela, koju vodi stručni klapski voditelj Nino Kordić, vjeroučitelj u OŠ Ivana Rabljanina Rab te vrsni bariton i član klape Krijanca.

 

Naime, državno povjerenstvo za provedbu natjecanja, na temelju pristiglih prijavnica i snimki pjesama, uvrstilo je rapsku dječju klapu “Četiri kampanela” među dvanaest dječjih klapa koje su stekle pravo natjecati se na Drugoj smotri dječjih klapa (6 u kategoriji osnovnih i 6 u kategoriji srednjih škola). Smotra će sa održati u subotu, 10. lipnja u dvorištu Osnovne škole „Josip Pupačić” Omiš s početkom u 19.00 sati.

 

Premda povijest dječjih klapa na Rabu seže do velikog angažmana maestra Ljube Stipišića Delmate koji je na svojemu misionarskom putu očuvanja izvorne dalmatinske pisme svojevremeno „probudio“ i pomalo uspavani Rab, ove je godine obnovljena ideja formiranja školske dječje klape Četiri kampanela.

 

Zahvaljujući velikom zanimanju učenika, doznajemo od Kordića, bilo je jednostavno krenuti u rad s djecom, a osim na smotri u Omišu, dječja klapa nastupit će i na dječjem klapskom natjecanju u Zadru krajem petog mjeseca.

 

Velike čestitke našim klapama, a mi s velikim optimizmom i veseljem iščekujemo početak najvećeg klapskog okupljanja u Omišu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime