logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Petak, 15 Srpanj 2016 15:49

Nakon današnje prezentacije Projekta uređenja rapskih plaža na potezu je Gradsko vijeće Raba

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Nakon današnje prezentacije Projekta uređenja rapskih plaža na potezu je Gradsko vijeće Raba Foto: Ivica Hodak

Proizašlo je to iz onoga što je nakon današnje prezentacije uređenja plaža „Banova vila“ i „Škver“ u Uvali sv. Eufemije, rekao gradonačelnik Raba Nikola Grgurić. Danas je, naime, u prostoriji vijećnice Grada Raba prezentaciju devete i konačne inačice uređenja tih dviju plaža, kako Rabljani kažu, „pod gradom“, obavio ekspert „Rijeka projekta“ Kruno Fafanđel.

Treba reći da je projekt uređenja plaža „Padova I, II i III“, te plaža na Suhoj Punti, u Donjoj Supetarskoj Dragi i u Uvali sv. Eufemije, inicirao Grad Rab u želji da, posebno gosti u i oko samog grada Raba u budućnosti dobiju priliku kupati se u blizini mjesta gdje su odsjeli.

Tek 9. varijanta uređenja plaža „Škver“ i „Banova vila“ prihvatljiva

Prezentacije uređenja plaža prihvaćene su, moglo bi se reći, „od prve“, no to nije bio slučaj i kod uređenja plaža u Uvali sv. Eufemije – „Banove vile“ i „Škvera“. Izrađeno je, naglasio je Kruno Fafanđel, čak 8 varijanti uređenja tih plaža, da bi na kraju – kako se čini, bila prihvaćena danas predložena deveta varijanta, koju su na neki način uvjetovali konzervatori zbog činjenice da je Uvala sv. Eufemije zaštićeno područje.

Realnost je 1.300 kupača pod gradom, a ne 5.000

Sam gradonačelnik nam je na kraju izjavio da je Grad Rab imao preambiciozne ili, dodao je, nerealne planove davši Rijeka projektu zadatak po kojem bi te dvije plaže mogle primiti i do 5 tisuća kupača.

Današnja je prezentacija pokazala da će novouređena plaža „Banova vila“ moći primiti do 600, a „Škver“ do sedam stotina kupača.

Sada je u zadatku vijećnicima Gradskog vijeća, vjerojatno već na prvoj sljedećoj sjednici, dati svemu ovome „zeleno“ svijetlo kroz donošenje ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana, koje će omogućiti provedbu uređenja plaža izravno kroz Prostorni plan.

Na redu je Gradsko vijeće

Gradonačelnik je, nadalje, mišljenja da se uređenje većine ovih plaža može riješiti koncesijskim vezivanjem korisnika plaža, primjerice, „Imperiala“ za „Padovu I, II i III“, dok će kod uređenja plaža „Banove vile“ i „Škvera“ glavnu ulogu odigrati Grad Rab.

Pročitano 3805 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1