Home Vijesti Kilometarske kolone automobila na prilazima trajektnim lukama „Mišnjak“ i „Stinica“

Kilometarske kolone automobila na prilazima trajektnim lukama „Mišnjak“ i „Stinica“

0
Kilometarske kolone automobila na prilazima trajektnim lukama „Mišnjak“ i „Stinica“

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Oko 13 sati kolona automobila s gostima koji su se uputili na Rab, znači na prilazima kopnenoj trajektnoj luci u Stinici protegla se do Jadranske magistrale, što znači da je bila duga oko 5 kilometara. U isto vrijeme gotovo dvostruko dulja bila je kolona automobila s gostima koji su završili svoj odmor na Rabu, na prilazima rapskom trajektnom pristaništu „Mišnjak“. Kako smo naglasili, oko 13 sati protegla se od „Mišnjaka“ sve do Inine benziske postaje u Banjolu, dakle više od 9 km.

{gallery}Kolone prema trajektima{/gallery}

Rab danas oglas

Prema riječima Nedjeljka Mikelića policija uredno održava red na prilazima trajektnom pristaništu. Za razliku od jučerašnjeg dana (petak, 15.7.2016.), kada su trajekti morali prekidati s plovidbom, danas su, unatoč još uvijek na udare jakoj buri, u non-stop prometu tri trajekta „Rapske plovidbe“, pa su čekanja na ukrcaj, iako minimalno, skraćena.

Budući se jačina bure u prvim poslijepodnevnim satima postupno smanjuje iz „Rapske plovidbe“ najavljuje da će se tijekom poslijepodneva prometovanju između „Mišnjaka“ i „Stinice“ priključiti i njihov četvrti trajekt, koji do sada to nije smio učiniti.

Iako to najavljuje manje poteškoća u prometovanju između Raba i kopna i obrnuto, i iz Turističke zajednice Grada Raba, kao i iz „Rapske plovidbe“ preporučaju onima koji mogu tako postupiti, da odgode svoje putovanje za sutra.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime