logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Hrvoje Hodak

Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

Adresa internetske stranice: http://www.facebook.com/rapskilist

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Lijepe sportske vijesti stižu nam s Balkanskog prvenstva u brdskom biciklizmu (Balkan MTB Championships 2021) koje je 1. kolovoza održano u Bihaću u Bosni i Hercegovini.

Reducirano izdanje jubilarne 20. Rabske fjere, sinoć je, na sam blagdan sv. Kristofora, viteškim turnirom rapskih samostreličara privedeno svome kraju.

Nakon što je u nedjelju dizanjem fjerske zastave i pucnjem iz gradskoga topa doista i započela jubilarna 20. Rabska fjera, i druga večer ovog reduciranog, pandemijskog izdanja najvećeg festivala srednjovjekovlja na Jadranu, obilježena je promenadnom šetnjom kostimiranih sudionika Fjere po otvorenoj pozornici grada s četiri zvonika.

Nedjelja, 25 Srpanj 2021 19:54

Otvorena je jubilarna 20. Rabska fjera

Večeras je na Dan sv. Jakova, unatoč pandemijskoj situaciji i kiši koja je prijetila u više navrata kroz dan, otvorena 20. jubilarna Rabska fjera. Organizatori su ipak svečanost njezinog otvaranja u najvećoj mjeri morali podrediti poštivanju epidemioloških mjera, ne bi li tako u aktualnom trenutku dodatno naglasili važnost očuvanja zdravlja i sigurnosti kako samih otočana tako i njihovih brojnih gostiju.

Unatoč lanjskim željama da ovogodišnja jubilarna 20. Rabska fjera zablista u svojem punom sjaju, pandemijska realnost nastavila je nametati svoja restrikcijska pravila pa će i nadolazeće srednjovjekovno fjersko trodnevlje unutar zidina drevnoga grada biti svedeno na simboličnu mjeru.

Putopjesnikinja Maja Klarić, sa svojim preuređenim retro kombijem VW Caravelle s natpisom ‘Bookmobil’, danas je na otoku Rabu.

Prošlo je 11 godina od Krešinog preplivavanja Barbatskog kanala i njegovog doticaja s Dolinom. Isplivavši dugo sanjanu dionicu i pomirivši se konačno s morem, Krešimir Butković srušio je tog 16. srpnja 2010. veliki dio vlastitih psiholoških i fizičkih barijera, a onda je te iste barijere počeo rušiti za sve nas - vođen isključivo motom jednakih mogućnosti za sve.

Kako doznajemo od direktora Ureda TZ općine Lopar Marina Mušća, na dan 12. srpnja 2021. godine u Loparu se odmaralo 6.314 turista što je za 15% više u odnosu na 5.483 na isti dan lani.

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske, održat će se večeras, 14. srpnja 2021. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na Jutarnji.hr, a za titulu najljepše natjecat će se 15 prekrasnih finalistica, među kojima je i naša Rabljanka Maja Lončarević koja je na izboru 2019. godine ponijela laskavu titulu Kraljice Jadrana.

U posebnim okolnostima pandemije dvjestotinjak umirovljenika s područja kvarnerskih otoka, Liburnije, Rijeke i Gorskog kotara okupilo se u subotu 11. srpnja u Fužinama, na 14. susretu umirovljenika Primorsko goranske županije.

Stranica 1 od 89

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1